PSD le permite membrilor ALDE să își păstreze funcțiile

Social-democraţii le permit membrilor ALDE din administraţiile locale, dar şi de la nivel guvernamental, să îşi păstreze, dacă doresc, funcţiile, chiar dacă formaţiunea lor a plecat de la guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat  la Deva că nu le-a cerut acestora să demisioneze din ALDE sau să se înscrie în PSD.

Viorica Dăncilă: Avem secretari de stat de la ALDE, în teritoriu avem mulţi colegi de la ALDE care nu au vrut să-şi dea demisia şi care vor să stea alături de Partidul Social Democrat. Avem doi secretari de stat care m-au contactat imediat, unul de la Apărare, unul de la Ministerul Afacerilor Externe, care au spus că ei nu vor să iasă din guvernare. Nu am cerut să îşi dea demisia din ALDE şi să treacă la PSD. Oamenii au hotărât, şi am văzut în ultima perioadă în spaţiul public cât mai multe declaraţii în care membrii ALDE nu sunt de acord cu ieşirea de la guvernare, şi noi, cei care au vrut să rămână alături de noi, le-am respectat această dorinţă.

Amintim că de la ruperea coaliţiei PSD-ALDE opoziţia îi solicită premierului să ceară de urgenţă votul parlamentului pentru a continua guvernarea şi între timp pregăteşte o moţiune de cenzură.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a subliniat sâmbătă la Miercurea Ciuc că actuala criză politică trebuie rezolvată foarte repede şi a spus din nou că formaţiunea sa va vota o eventuală moţiune de cenzură depusă de opoziţie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Septembrie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste