ALDE a rupt coaliţia de guvernare

ALDE a rupt coaliţia de guvernare și va intra în opoziție.

Formaţiunea intră în opoziţie, sprijină acelaşi candidat la prezidenţiale ca şi PRO România şi va vota o eventuală moţiune de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă.

Decizia vine în urma neacceptării de către social-democraţi a cerinţelor ALDE privind relansarea actului de guvernare, printr-o restructurare a executivului şi îmbunătăţirea programului de guvernare.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a explicat că formaţiunea sa nu poate sprijini în continuare construcţii bugetare defectuoase sau unele măsuri precum cele prevăzute în Ordonanţa 114. Liderul ALDE a arătat totodată blocajul din coaliţia de guvernare atât la nivel local, cât şi la nivel central.

Călin Popescu-Tăriceanu: Am încercat vreme îndelungată să credităm această guvernare pentru că am considerat că este nevoie de o anumită stabilitate politică şi nu am obiceiul să fac opoziţie în cadrul guvernului. De aceea, cred că este mai corect astăzi să ne despărţim civilizat şi să urăm PSD-ului şi doamnei prim-ministru misiune cât mai uşoară în continuare.

ALDE a decis miniştrii săi să-şi prezinte mâine demisiile, iar Călin Popescu Tăriceanu să renunţă la începutul săptămânii viitoare la funcţia de preşedinte al Senatului.

De asemenea, ALDE a deci susţinerea logistică a candidaturii independente a lui Mircea Diaconu pentru Palatul Cotroceni şi constituirea unei alianţe electorale cu PRO România.

Ieşirea ALDE de la guvernare deschide calea inclusiv a unei colaborări în parlament între cele două formaţiuni politice.

Victor Ponta, preşedintele PRO România: Din punctul meu de vedere, în funcţie de ce se decide la ALDE putem să susţinem acelaşi candidat, şi anume pe domnul Diaconu.

Putem să fim de aceeaşi parte a baricadei, adică în opoziţie faţă de acest guvern, putem să conlucrăm.

ALDE şi PRO România vor stabili în perioada următoare modul de colaborare, inclusiv pentru alegerile locale şi cele parlamentare de anu viitor.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 August 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste