Premierul discută la Bruxelles politica de vecinătate a UE

Premierul Viorica Dăncilă şi comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, au discutat la Bruxelles despre politica de vecinătate a UE.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, au discutat astăzi la Bruxelles despre politica de vecinătate a Uniunii Europene şi situaţia din Republica Moldova.

Şefa guvernului are programate întâlniri şi cu liderii socialiştilor europeni.

Politica de extindere a fost prioritară pentru dimensiunea externă a agendei preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, a salutat eforturile României de impulsionare a progreselor pe acest dosar pe durata celor şase luni de mandat şi rezultatele obţinute în ceea ce priveşte oportunităţile strategice pentru candidaţii din procesul de aderare.

Potrivit unui comunicat de presă al guvernului, premierul Viorica Dăncilă a discutat cu oficialul european şi despre evoluţiile din Republica Moldova, şefa executivului afirmând sprijinul pentru continuarea parcursului european şi a cooperării bilaterale.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că şi instituţiile europene vor contribui la identificarea celor mai bune modalităţi de susţinere a parcursului european al Republicii Moldova.

Prim- ministrul român are programate la Bruxelles întâlniri şi cu liderul grupului socialiştilor din Parlamentul European, Iratxe Garcia, dar şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, pentru a discuta despre cooperarea politică la nivel european după ce acesta din urmă anunţa în luna aprilie îngheţarea relaţiilor cu PSD pe fondul atacurilor la independenţa justiţiei.

La începutul lunii iunie, premierul român le-a transmis socialiştilor europeni că locul PSD este în familia europeană, iar formaţiunea sa va face toate eforturile pentru a continua pe acest drum.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Iunie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste