Jens Stoltenberg: România este un aliat puternic şi angajat

În mesajul adresat cu ocazia marcării a 15 de ani de la aderarea României la NATO, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a afirmat că România este un aliat puternic şi angajat.

România este un aliat puternic şi angajat,  spune secretarul general al Alianţei Nord -Atlantice.

Jens Stoltenberg i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis un mesaj cu ocazia marcării a 15 de ani de la aderarea României la NATO.

El salută, de asemenea, planurile Bucureştiului de a cheltui 2% din PIB pentru apărare în acest an şi de a moderniza forţele armate în următorii 10 ani.

Jens Stoltenberg: România este un aliat puternic şi angajat. Contribuiţi la securitatea noastră comună şi la apărarea noastră colectivă, la misiunile şi operaţiile Alianţei. În Afganistan am cunoscut unii dintre militarii români profesionişti care ajută la stabilizarea ţării şi prevenirea creării de refugii pentru teroriştii internaţionali. În Kosovo ajutaţi la menţinerea stabilităţii în regiunea Balcanilor de Vest, în Polonia aţi contribuit la descurajarea agresiunii ca membru al Grupului de luptă multinaţional. De asemenea, găzduiţi o facilitate pentru sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice şi aveţi o contribuţie esenţială la securitatea din regiunea Mării Negre în domeniile: terestru, aerian şi maritim. Această regiune are o importanţă strategică pentru securitatea euroatlantică şi merită atenţia şi prezenţa noastră continuă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Aprilie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste