Tăriceanu: Executivul nu va renunţa la Pilonul II de pensii

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, dă asigurări că Executivul nu renunţă la Pilonul II de pensii şi a atras atenţia că fondurile de pensii nu sunt suficient de implicate în economia reală.

Efectele Ordonanţei de Urgenţă 114 privind unele măsuri fiscale au fost discutate ieri, de reprezentanţii fondurilor de pensii cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, dar şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Acesta din urmă a dat asigurări că Executivul nu renunţă la Pilonul II de pensii şi a atras atenţia că fondurile de pensii nu sunt suficient de implicate în economia reală.

Călin Popescu-Tăriceanu: Au circulat diverse zvonuri că guvernul actual, coaliţia doreşte să renunţe la Pilonul II de pensii. Pot să vă asigur că nu poate fi vorba de aşa ceva, sub nicio formă. Dar, sigur, măsurile pe care le-am luat au fost necesare pentru a spori garanţiile pentru cei care sunt în Pilonul II de pensii. Am convenit să venim noi cu o serie de propuneri, vor veni fondurile de pensii cu nişte propuneri, care să ne ducă la un compromis acceptabil pentru ambele părţi, din care ambele părţi să aibă de câştigat. Care este câştigul pe care vreau să îl aibă guvernul şi România, o implicare mai mare a fondurilor de pensii în economie, prin investiţii, de care au spus că, da, pot să le ia în considerare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Martie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste