Opoziţia lansează un avertisment legat de licitaţia pentru corvete

Uniunea Salvaţi România afirmă că noul scandal legat de licitaţia pentru corvete demonstrează că PSD nu reuşeşte să finalizeze fără suspiciuni de corupţie niciun contract.

Opoziția lansează un avertisment Este un avertisment  lprivind licitația pentru corvete și vorbește chiar despre o destabilizare a flancului estic al NATO.

Aceasta pentru că programul de înzestrare a Marinei Militare bate pasul pe loc, iar dotările actuale sunt demult depăşite, în cotextul în care Rusia luptă pentru controlul la Marea Neagră.

De cealaltă parte, ministrul Apărării spune că este vorba doar de o acţiune iniţiată pentru siguranţa şi deplina legalitate a procedurii.

Uniunea Salvaţi România afirmă că noul scandal legat de licitaţia pentru corvete demonstrează că PSD nu reuşeşte să finalizeze fără suspiciuni de corupţie niciun contract.

Mai mult, USR consideră că acest blocaj, simultan cu atacul la şeful Statului Major al Armatei, nu face decât să destabilizeze flancul de est al NATO şi serveşte direct intereselor Rusiei, care luptă pentru controlul în Marea Neagră.

În aceeaşi notă, PNL susţine că este de neînţeles cum PSD îşi pune la îndoială propriile demersuri, pentru care a avut sprijinul preşedintelui ţării şi al opoziţiei, şi vorbeşte despre posibilitatea unui gest deliberat pentru a lăsa flancul dinspre Marea Negară vulnerabil.

PMP, de asemenea, consideră că Guvernul a reuşit să compromită procesul de înzestrare a Armatei, dar şi angajamentele internaţionale ale ţării.

De cealaltă parte, ministrul Apărării, Gabriel Leş, spune că sesizarea înaintată Parchetului Militar a fost făcută doar pentru siguranţa şi deplina legalitate a acestui proces.

Vă reamintim că Departamentul pentru Armamente al Ministerului Apărării, iniţiatorul demersului în justiţie, evoca în comunicatul oficial suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ce priveşte Programul de înzestrare cu corvete.

Valoarea contractului pentru construcţia corvetelor depăşeşte 1,6 miliarde de euro.

Câştigătorul licitaţiei ar fi trebuit anunţat în octombrie, însă Armata a precizat că în procedură era prevăzut şi un al doilea termen, în ianuarie 2019. Însă cu puţin timp înainte a suspendat licitaţia.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Ianuarie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste