Măsuri luate de autoriţăţi pentru perioada sărbătorilor

Autorităţile au decis suplimentarea numărului poliţiştilor şi al jandarmilor, care vor asigura ordinea publică în zonele aglomerate, dar şi în apropierea lacaşelor de cult în timpul sărbătorilor.

În Capitală, metroul va circula în primele două zile de Crăciun după programul zilelor de duminică. Farmaciile vor fi închise pe 25 decembrie, excepţie facând cele cu program non-stop.

La datorie vor fi şi medicii din spitale, precum şi cei de pe ambulanţe, care asigură permanenţă.

Pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă în zilele legale libere din perioada sărbătorilor Crăciunului, respectiv 24-26 decembrie, bucureştenii pot apela la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul Universitar, "Sfântul Pantelimon", "Sfântul Ioan", "Bagdasar - Arseni", Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, precum şi Spitalul de Urgenţe Oftalmologice.

Pentru copii, asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată de spitalele "Grigore Alexandrescu" şi "Marie Curie", iar câteva farmacii vor avea program permanent.

Direcţiile de sănătate publică vor avea un serviciu de gardă permanent la sediile instituţiilor, respectiv în Bucureşti la sediul din strada Spiru Haret, nr.14.

Serviciile de ambulanţă vor avea program normal, cu menţiunea că în această perioadă vor asigura şi eliberarea de certificate constatatoare de deces. Solicitările populaţiei vor fi preluate la numărul de telefon unic 112.

În ţară, unităţile de primiri urgenţe din toate spitalele din subordinea direcţiilor de sănătate publică judeţene vor funcţiona cu linii de gardă de profil şi vor acorda asistenţă medicală de urgenţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Decembrie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste