Emil Constantinescu a primit premiul organizatorilor Summitului Global al Păcii

Fostul preşedinte al României Emil Constantinescu a primit premiul organizatorilor Summitului Global al Păcii, care se desfăşoară în Coreea de Sud.

Numeroși foști sefi de stat, între care Emil Constantinescu și Petru Lucinschi, au participat astăzi la deschiderea celui de-al 4 lea Summmit Global al Păcii, care se desfășoara în perioada 17-19 septembrie în INCHEON, cel de-al treilea oraș ca mărime din Coreea de Sud.

În cadrul evenimentului, fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu,  a primit premiul organizatorilor.

Premiul a fost acordat în semn de recunoaştere a eforturilor depuse de-a lungul timpului pentru promovarea păcii în lume.

Discuţiile primei zile a reuniunii s-au concentrat pe dimensiunea juridică a eforturilor de unificare paşnică a celor două state din Peninsula Coreeană.

Participanţii au pledat pentru dezvoltarea la nivel global a unei culturi a păcii, menite să pună capăt conflictelor armate, dar şi pentru implicarea tinerilor şi a femeilor în construirea unei lumi fără războaie.

La această ediţie a Summitului Global al Păcii participă şi o delegaţie formată din reprezentanţi ai autorităţilor locale din Târgu Mureş.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Septembrie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste