Toader: Nu există decizie a CCR care să nu fie respectată

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat astăzi la sosirea la CSM că nu există decizie a Curţii Constituţionale care să nu fie respectată de orice persoană fizică sau autoritate.

Tudorel Toader susţine că, până la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii CCR privind revocarea şefei DNA, este bine să rămână în rezervă, iar fiecare să îşi îndeplinească obligaţiile pe care le are.

"Nu există decizie a Curţii Constituţionale care să nu producă efecte juridice, după cum nu există decizie a Curţii Constituţionale care să nu fie respecată de orice persoană fizică, orice persoană juridică, orice autoritate. Aşteptăm considerentele în momentul publicării deciziei în Monitorul Oficial şi atunci sigur că putem să facem mai multe aprecieri, dar, în momentul acesta, în limitele comunicatului, cred că este bine să rămânem în rezervă, iar fiecare să-şi îndeplinească obligaţiile pe care le are.  

Curtea Constituţională a constatat ieri existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 31 Mai 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste