Tăriceanu: Iohannis ar trebui să se delimiteze de plângerea penală împotriva premierului

Liderul ALDE susţine că demersul este nedemocratic, iar rolul şefului statului este să vegheze la respectarea Constituţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să se delimiteze de plângerea penală depusă de liderul liberal Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, a declarat astăzi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE susţine că demersul este nedemocratic, iar rolul şefului statului este să vegheze la respectarea Constituţiei.

"Trebuie să spună preşedintele foarte clar că nu are nimic de-a face şi că nu susţine un astfel de demers care iese din limitele, dacă vreţi, sau din practicile democratice. Cred că preşedintele are un rol prin Constituţie foarte clar - şi anume, prima lui obligaţie este să asigure respectarea Constituţiei de către toate instituţiile şi, până la urmă, şi un partid de opoziţie este, dacă vreţi, şi el o instituţie care, de asemenea, trebuie să respecte regulile jocului democratic", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Amintim că preşedintele PNL Ludovic Orban a făcut o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuză, între altele, de înaltă trădare.

PSD şi-a reafirmat sprjinul pentru şefa guvernului şi a calificat gestul lui Orban drept o tentativă de lovitură de stat.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Mai 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste