Iohannis: Negocierile privind Brexit merg într-o direcţie favorabilă României

Preşedintele Iohannis a susţinut că negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE merg într-o direcţie favorabilă României, pentru că ţara noastră s-a implicat în discuţiile cu echipa de negociere şi a obţinut rezultate bune.

Liderii europeni au stabilit la Bruxelles direcţiile pe care vor continua negocierile pentru Brexit, dar şi în privinţa relaţiilor externe ale Uniunii, economice şi politice.

Într-o declaraţie la finalul Consiliului European de primăvară, preşedintele Klaus Iohannis s-a referit la principalele subiecte de pe agenda summit-ului, dar şi la teme ale actualităţii interne.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană merg într-o direcţie favorabilă României, pentru că ţara noastră s-a implicat în discuţiile cu echipa de negociere şi a obţinut rezultate bune.

Drepturile cetăţenilor, acordul financiar şi cel pe securitate şi apărare au fost trei teme importante pe care România le-a susţinut în discuţiile referitoare la Brexit, iar şeful statului a precizat că documentul rezultat în urma negocierilor satisface 100% problema cetăţenilor, în condiţiile în care s-a acceptat acordarea de drepturi celor care intră în Marea Britanie până la terminarea tranziţiei.

Liderii eruopeni au discutat, ieri, despre relațiile comerciale ale Statelor Unite ale Americii cu Uniunea Europeană şi s-a decis că se vor face demersurile necesare pentru o negociere serioasă, într-o perioadă rezonabilă cu un optimism precaut.

Decizia privind revocarea lui Kovesi , după Paște

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, preşedintele României s-a referit şi la aspecte legate de politica internă, astfe a precizat că o decizie privind revocarea din functie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu va fi luată înainte de sărbătorile de Paşti şi a anunţat că o va prezenta într-o declaraţie publică.

Pe de altă parte, aşteptările preşedintelui Klaus Iohannis, privind legile justiţie, sunt legate de îmbunătăţirea acestora, până când vor satisface nevoile societăţii româneşti.

Şeful statului a subliniat că, atunci când acestea vor ajunge la promulgare, va face o analiză, pentru că are mai multe opţiuni de luat în calcul.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Martie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste