Raport favorabil pentru limitarea dobânzilor la creditele ipotecare

Senatorii din comisiile reunite pentru buget, economică şi juridică au dat, astăzi, raport favorabil unui proiect de lege privind limitarea dobânzilor anuale efective pentru creditele ipotecare şi de consum.

Iniţiatorul proiectului, senatorul PNL Daniel Zamfir, a declarat că se aplică, astfel, un principiu european, şi că era momentul ca şi dobânzile din România să fie la nivelul celor din ţările membre ale Uniunii.

"Am stabilit şi s-a votat în comisiile reunite ca dobânda pentru creditele ipotecare să nu depăşească cu de 2,5 ori mai mult dobânda de referinţă a BNR, astăzi dobâda BNR fiind undeva la 2,25; asta înseamnă că dobânda maximă care poate fi percepută pentru creditele ipotecare ajunge undeva la 5,4%. În ceea ce priveşte dobânda maximă care poate fi percepută la creditele de consum, aceasta nu poate depăşi cu mai mult de 18% dobânda maximă pe care statul român o percepe debitorul atunci când deposedaţi de bunuri", a spus Daniel Zamfir.

Tot astăzi, a primit raport favorabil şi proiectul de lege care limitează suma pe care recuperatorii de creanţe o pot cere debitorilor, aceasta nemaiputând depăşi dublul valorii plătite pentru cumpărarea creanţei respective, precizează redactorul RRA, Alina Bordeiaşu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Februarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste