Ministerul Finanțelor analizează posibilitatea reununțării la Declarația 600

Sistemul de declarare a veniturilor prin formularul 600 este reanalizat şi va fi, probabil, modificat.

Ministrul interimar de finanţe Ionuţ Mişa anunţă că sistemul de declarare a veniturilor, care reprezintă baza de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale, prin formularul 600, este reanalizat şi va suferi cel mai probabil mai multe modificări.

Audiat în Comisia Economică a Senatului, Ionuţ Mişa a precizat că se are în vedere inclusiv posibilitatea de a se renunţa la depunerea declaraţiei, plata contribuţiilor urmând să se facă pe baza codului numeric personal la nivelul sumei pe care contribuabilul respectiv o cunoaşte:

"Eu decid să le declar pentru că estimez că voi avea, să spunem, un venit de 100 de mii. Ulterior, constat că venitul meu se va realiza doar în proporţie de 70 de mii şi, atunci, trebuie să am posibilitatea pentru sumele pe care le-am achitat pe parcursul anului, să se facă regularizarea şi să primesc aceste sume. Şi acest lucru îl avem în calcul şi vom face această menţiune", a spus Ionuţ Mişa.

Între timp, pe site-ul Ministerului de Finanţe, a fost prublicat un proiect de ordonanţă care proroga termenul de depunere a Declaraţiei 600 până la 1 martie,  a transmis redactorul Radio România Actualităţi, Iulian Olescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Ianuarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste