Proteste în București și în țară împotriva legilor justiției

În București și în mai multe orașe au loc proteste împotriva legilor justiției.

UPDATE 23.00 Modificarea legilor justiţiei a scos din nou oameni în stradă, atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din ţară.

Manifestanţii au pichetat clădirile administraţiilor centrale şi locale şi au organizat marşuri.

Potrivit corespondenţilor Radio România Actualităţi, la Cluj au protestat şapte mii de oameni, la Sibiu peste o mie de manifestanţi au strigat lozinci împotriva actualei puteri, iar la Timişoara, unde duminică a fost zi de doliu în cinstea martirilor Revoluţiei, protestatarii au scandat "Păcat, păcat de sângele vărsat".

Şi la Craiova au ieşit în stradă 100 de oameni, iar la Galaţi câteva zeci de persoane au organizat un flashmob cu banderole negre la ochi.

În Capitală, protestatarii au scandat lozinci în faţa Guvernului, apoi au plecat în marş spre Parlament

UPDATE 20.00 Reporterul RRA, , Iulian Olescu, transmite: Manifestanţii care protestau împotriva schimbării legilor justiţiei în Piaţa Victoriei au plecat în marş spre Parlament, pe o ninsoare care se intensifică în capitală.

Într-adevăr, manifestanţii merg în marş pe Calea Victoriei, au depăşit deja Cercul Militar Naţional şi se îndreaptă spre cheiul Dâmboviţei, pentru a ajunge ulterior spre Palatul Parlamentului.

Circulaţia este întreruptă pe măsură ce coloana se deplasează. "Hoţii!", "Justiţie, nu corupţie!", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă!", "Jos comunismul!", "Anticipate!" - sunt câteva dintre scandările pe care le-am auzit aici.

Trebuie să vă spun că în momentul în care coloana de manifestanţi a ajuns în dreptul Palatului Regal, actualul sediu al Muzeului Naţional de Artă a României, s-a lăsat o linişte deplină, nu s-a mai scandat nimic, iar ulterior s-a aplaudat şi s-a strigat "Regele Mihai!" şi "Monarhia salvează România!".

S-a ţinut, de asemenea, un moment de reculegere în memoria victimelor de la Timişoara ale revoluţiei din 1989, 16 decembrie fiind data la care au fost declanşate mişcările de stradă în oraşul de pe Bega.

Piaţa Victoriei este din nou plină de manifestanţi care protestează împotriva schimbării legilor justiţiei, în ciuda vremii potrivnice.

UPDATE 19.00 Într-adevăr, mai multe sute de oameni, poate chiar o mie - este foarte greu de apreciat, având în vedere faptul că sunt dispersaţi prin Piaţa Victoriei, protestează la această oră împotriva modificărilor pe care parlamentarii intenţionează să le aducă legilor justiţiei.

Este oprită şi circulaţia, atât pe B-dul Kiseleff, cât şi pe B-dul Aviatorilor, de la Statuia Aviatorilor până la Piaţa Victoriei, oamenii scandează în continuare lozincile obişnuite "Hoţii, hoţii!", "Corupţia ucide!" şi alte asemenea sloganuri.

Parcă s-ar aduna în continuare oameni care vin aici în Piaţa Victoriei.

Este o vreme destul de dificilă, e un fel de lapoviţă cu ninsoare, oamenii au umbrele, atmosfera este legată de aceste modificări la legile justiţiei, oamenii ar dori să se renunţe la aceste modificări şi cam asta ar fi de aici în acest moment.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Decembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste