Preşedintele României nu poate refuza numirea judecătorilor în funcţia de procuror

Potrivit unui amendament propus de ALDE și adoptat, preşedintele României nu poate refuza numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător.

Parlamentarii din comisia specială, condusă de fostul ministru Florin Iordache, au continuat, astăzi, dezbaterile pe prima propunere legislativă din cele trei incluse în pachetul de modificare a legilor justiţiei.

A fost adoptat un amendament, propus de ALDE, potrivit căruia preşedintele României nu poate refuza numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător.

PNL şi USR au votat împotrivă, pe motiv că ar fi neconstituţional.

Senatorul PNL, Iuliana Scântei: În condiţiile în care acum avem un text pentru care deja Curtea s-a pronunţat că eliminarea sau formularea lui în forma aceasta este necondiţională, preşedintele având dreptul să refuze o singură dată motivat o astfel de numire, nu văd de ce trebuie să ne expunem unui viciu de necondiţionalitate.

Am înţeles. Este un punct de vedere al dumneavoastră, Comisia

Iuliana Scântei: Fiind în calitate de preşedintele, vă rog să puneţi în aplicare decizia Parlamentului României.

Asta da, asta fac doamnă.

Lucrările comisiei vor fi reluate mâine dimineaţă, când sunt aşteptate dezbateri pe un articol important, care priveşte răspunderea magistraţilor, ne-a informat redactorul RRA Alina Bordeiaşu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Noiembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste