Autoritățile locale primesc bani în plus la rectificare

Ministrul Ionuţ Mişa a declarat că, în urma rectificării bugetare, se păstrează deficitul bugetar de 2,96% din PIB şi a amintit că autorităţile locale vor primi bani în plus.

Guvernul a aprobat, ieri, cea de-a doua rectificare bugetară a acestui an.

Ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, a anunţat că şi această rectificare este pozitivă şi că a fost respectat deficitul bugetar de 3 la sută din Produsul Intern Brut, aşa cum prevede legislaţia europeană.

Ministerul finanţelor, Ionuţ Mişa, a spus că România este prima ţară din Europa în ceea ce priveşte dezvoltarea economică, ceea ce va permite încasări bune la buget şi finanarea unor proiecte importante, cum sunt construirea de autostrăzi şi de spitale regionale.

Ionuţ Mişa a precizat că se păstrează deficitul bugetar de 2,96% din PIB şi a amintit că autorităţile locale vor primi bani în plus.

"S-au asigurat fonduri suplimentare la bugetele locale - şi aici vorbim de plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti, având obiect acordare unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ preuniversiar de stat. De asemenea, pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului, pentru finanţarea învăţamântului particular sau confesional acreditat, sume suplimentare acordate Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Miniserului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor, Ministerului Sănătăţii. Avem un plus de 281 de milioane lei pe sold, asgurându-se suplimentar 287, 2 milioane de lei, în special pentru acţiunile şi programele de sănătate şi de asemenea pentru plata medicilor rezidenţi şi a personalului medical din structurile de primiri-urgenţe", a spus Ionuţ Mişa.

Ionuţ Mişa a mai spus că diminuări de fonduri au fost făcute la Ministerul pentru IMM-uri, la cultură, mediu, dezvoltarea regională, fonduri europene şi la finanţe.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Noiembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste