MCV: Ritmul reformelor judiciare şi de combatere a corupţiei în România a stagnat

Comisia Europeană critică ritmul reformelor judiciare şi de combatere a corupţiei.

Ritmul global al reformelor judiciare şi de combatere a corupţiei în România în a stagnat în cursul acestui an, afirmă Comisia Europeană, în raportul privind progresele înregistrate de ţara noastră în cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare, dat astăzi publicităţii.

Potrivit unui comunicat de presă, punerea în aplicare a recomandărilor restante a încetinit, cu riscul redeschiderii unor chestiuni care, în raportul de la începutul anului, au fost considerate închise.

O sursă serioasă de îngrijorare o reprezintă provocările la adresa independenţei sistemului judiciar, se mai arată în raportul Comisiei  Europene, care precizează că încă nu poate să concluzioneze că obiectivele de referinţă ale MCV sunt, în acest moment, îndeplinite în mod satisfăcător.

Comisia rămâne de părere că, printr-o cooperare loială între instituţiile statului, printr-o orientare politică ferm ancorată în realizările trecutului şi prin respectarea independenţei sistemului judiciar, România va putea, în viitorul apropiat, să pună în aplicare recomandările restante.

O nouă evaluare a progreselor realizate de ţara noastră va avea loc spre sfârşitul anului viitor


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Noiembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste