Preşedintele Iohannis participă la reuniunea Consiliului European

Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia, la reuniunea Consiliului European, importanţa monitorizării fluxurilor migratorii pe ruta Mediteranei de est pentru o mai bună gestionare a acestora.

Preşedintele Klaus Iohannis merge, astăzi, la Bruxelles pentru reuniunea Consiliului European, unde vor fi două zile de discuţii pe subiecte sensibile ca migraţia, securitatea şi apărarea.

Va fi abordată şi tema referitoare la viitorul Uniunii Europene, de asemenea va avea loc şi o evaluare a progreselor înregistrate în procesul de negociere a ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar.  

Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia importanţa monitorizării fluxurilor migratorii pe ruta Mediteranei de est pentru o mai bună gestionare a acestora.

El va susţine, totodată, necesitatea ca piaţa unică digitală să devină deplin funcţională cât mai repede posibil şi va menţiona că securitatea cibernetică este un element determinant pentru buna funcţionare a acestei pieţe.

În ceea ce priveşte politica europeană de apărare, şeful statului va informa pe liderii europeni cu privire la decizia ţării noastre de a participa la procesul de cooperare permanentă structurată chiar de la lansarea acestuia, preconizată pentru luna decembrie.

Pe de altă parte, preşedintele României va evidenţia importanţa relaţiei dintre Uniunea Europeană şi Turcia, statul turc fiind un partener strategic al Uniunii şi un aliat NATO cu rol relevant în zona Mării Negre.

Referitor la evoluţiile din dosarul nord-coreean, care generează îngrijorare, şeful statului va sublinia că România susţine eforturile comunităţii internaţionale pentru soluţionarea pe cale paşnică a crizei şi că obiectivul major este denuclearizarea completă, verificabilă şi ireversibilă a Peninsulei Coreene.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Octombrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste