Consiliul Fiscal recomandă Guvernului elaborarea urgentă a unui plan de măsuri

Consiliul Fiscal a identificat mai multe elemente care ar sugera o vulnerabilizare a finanţelor publice pe termen mediu, în urma rectificării bugetare.

Consiliul Fiscal recomandă Guvernului elaborarea urgentă a unui plan de măsuri, deoarece a identificat în cazul rectificării aprobate de Executiv, mai multe elemente care ar sugera o vulnerabilizare a finanţelor publice pe termen mediu.

Evitarea depăşirii plafonului de deficit ar putea fi realizată doar prin reducerea masivă a investiţiilor publice comparativ cu nivelul programat, inversarea unor reduceri de taxe operate în trecut sau a unor vărsăminte extraordinare de dividende din partea companiilor de stat, susţine Consiliul Fiscal.

Prima rectificare bugetară

Ministerul Agriculturii şi cel al Afacerilor Interne au primit cei mai mulţi bani în plus la rectificarea bugetară operată ieri de guvern.

Pe de altă parte, la Transporturi sau Dezvoltare Regională, fondurile au fost diminuate.

S-au alocat bani în plus mai ales pentru creşterea salariilor, în timp ce tăierile au fost operate în principal din sumele aferente proiectelor cu finanţare din fonduri europene, cauzate de întârzierile procedurilor de achiziţie, a explicat ministrul de finanţe.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Septembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste