PNL solicită respingerea modificărilor UDMR la Legea administraţiei

PNL solicită majorităţii parlamentare să respingă, în comisii şi în plen, modificările propuse de UDMR la Legea administraţiei publice locale.

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii UDMR propun, printre altele, ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne în localităţile în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 10% din numărul total al locuitorilor.

În opinia PNL, o astfel de modificare are caracter antinaţional, spune Florin Roman.

"PNL solicită fermă PSD să oprească orice negociere cu UDMR pentru adoptarea modificărilor la Legea administraţiei publice locale, să respingă în comisii şi în plen aceste amendamente antinaţionale, care înseamnă limbă oficială maghiară în toate instituţiile publice centrale şi locale din România, posibilitatea de a arbora steaguri secuieşti, inscripţii bilingve în peste 400 de localităţi ale României", a spus Florin Roman.  

Roman a mai spus că PNL va apela la toate căile parlamentare şi constituţionale pentru a bloca adoptarea acestui proiect de lege, informează redactorul RRA,  Alina Bordeiaşu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Septembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste