Pregătiri din punct de vedere al siguranţei, pentru minivacanţa de Sfânta Maria

În această vacanţă de Sfânta Maria vor avea loc peste 200 de ceremonii religioase, culturale şi militare la care se estimează că vor participa peste 600.000 de persoane.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a tuturor manifestărilor, numeroşi poliţişti şi jandarmi vor patrula în toată ţara, inclusv pe litoral, iar inspectorii sanitar-veterinari şi cei ai Protecţiei Consumatorilor vor continua controalele de specialitate, mai ales în zonele turistice.

Vicepremierul Marcel Ciolacu a avut ieri o serie de întâlniri de lucru pe această temă cu miniştrii Internelor, Transporturilor, Sănătăţii şi Economiei.

Peste 24.000 de efective ale MAI vor contribui la siguranţa climatului de ordine şi siguranţă publică, la creşterea siguranţei rutiere şi la fluidizarea traficului pe traseele spre mare şi spre munte.

La activităţile organizate de Ziua marinei române, peste 1.100 de angajaţi MAI vor fi prezenţi la datorie.

Peste 4.700de pompieri şi paramedici sunt pregătiţi să intervină în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

În ceea ce priveşte circulaţia pe caile ferate, ministrul transporturilor a dispus suplimentarea trenurilor, pentru preluarea fluxului sporit de călători, precum şi a personalului în marile gări, la casele de bilete, în vederea evitării supraaglomerării.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a afirmat că vor continua acţiunile de control la agenţii economici din zonele turistice, efectuate de insprctorii sanitari ai Direcţiilor de sănătate publică judeţene


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 August 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste