Pensiile militare şi Legea vaccinării, discutate în şedinţa de guvern

Guvernul urmează să se reunească, astăzi, în şedinţă, pentru a discuta, între altele, despre modul de calcul al pensiilor militare.

Actul normativ ar fi trebuit să intre în discuţia cabinetului Tudose, ieri, alături de Legea vaccinării şi a plafonării indemnizaţiilor de creştere a copilului.

Documentele nu au avut, însă, toate avizele de specialitate care ar urma să fie obţinute în această dimineaţă.

Potrivit redactorului RRA, miniştrii ar putea să dezbată astăzi patru ordonanţe de urgenţă.

Una se referă la modificarea privind modul în care se vor calcula pensiile militarilor.

Ministerul Muncii este cel care va promova această ordonanţă de urgenţă, care ar putea să prevadă ca pensiile cadrelor militare cu grade inferioare să nu fie modificate.

Celelalte ordonanţe de urgenţă se referă la plafonării indemnizaţiei acordate mamelor pentru creşterea copilului până la doi ani, majorarea salariilor pentru cei din Ministerul de Interne cu 8% pentru cadrele de conducere şi cu 12% pentru restul angajaţilor şi trecerea ELCEN de la Ministerul Economiei la Primăria Generală a Capitalei.

Tot în şedinţa de guvern ar putea să fie prezentată şi forma finală a legii vaccinării, care stabileşte că părinţii au dreptul să primească vaccinuri sigure şi de calitate bună şi asistenţă medicală în cazul în care copiii au reacţii adverse post-vaccinare.

De asemenea, părinţii pot să refuze în scris vaccinarea copiilor, dar sunt obligaţi să se prezinte la medicul de familie pentru a fi informaţi, în legătură cu beneficiile vaccinării, iar pentru neprezentare ei pot să fie amendaţi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 August 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste