Exercițiu multinațional în apele teritoriale ale Mării Negre

Exerciţiul multinaţional Sea Breeze 17 programat în perioada 8 - 23 iulie în raioanele de instrucţie de pe teritoriul Ucrainei şi în apele teritoriale ale Mării Negre, vizează un scenariu specific unei operaţii de răspuns la criză.

Exerciţiul multinaţional Sea Breeze 17, coordonat de forţele navale ale SUA în Europa, a început sâmbătă  pe teritoriul Ucrainei şi în apele teritoriale ale Mării Negre.

Au  participat militari din mai multe state NATO, printre care şi România.

Exerciţiul multinaţional Sea Breeze 17 programat în perioada 8 - 23 iulie în raioanele de instrucţie de pe teritoriul Ucrainei şi în apele teritoriale ale Mării Negre, vizează un scenariu specific unei operaţii de răspuns la criză, iar la acesta vor participa militari din Belgia, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Româna, SUA şi Turcia, Georgia, Republica Moldova, Suedia şi Ucraina.

La Sea Breeze 17, România este reprezentată de fregata "Mărăşeşti", corveta "Contraamiral Horia Macelariu", un detaşament de infanterie marină, un detaşament de scafandri de luptă şi ofiţeri de stat major.

Exerciţiul este coordonat de forţele navale ale SUA în Europa.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Iulie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste