LIVE UPDATES Miniştrii cabinetului Tudose, avizaţi favorabil în comisiile parlamentare

La Parlament au avut loc audieri-maraton ale miniştrilor propuşi pentru a face parte din Cabinetul Mihai Tudose, în comisiile de specialitate.

UPDATE 11 Audierile miniştrilor propuşi să facă parte din guvernul condus de Mihai Tudose s-au încheiat.

Toţi miniştri au primit avize favorabile.

La ora 15.00 este de aşteptat să înceapă plenul reunit al Parlamentului pentru votul de învestitură al noului cabinet.

UPDATE 10 Comisiile de resort au avizat favorabil candidatura Liei Olguţa Vasilescu pentru un nou mandat la ministerul Muncii şi Justiţiei sociale.

Ea a dat asigurări că nu vor exista tăieri salariale, dar a precizat că până la sfârşitul anului vor fi blocate posturile din administraţia centrală şi locală.

Olguţa Vasilescu a mai adăugat că persoanele care au venituri din activităţi independente vor putea alege unde vor face plăţile pentru contribuţia la pensii.

UPDATE 9 Senatorul PSD Lucian Romaşcanu propus  pentru funcţia de ministru al Culturii a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate, cu 17 voturi pentru, 3 împotrivă şi 3 abţineri.

Şi ministrul Sănătății Florian Bodog a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite ale Parlamentului, fiind 7 voturi împotrivă și o abținere

UPDATE 8 Teodor Meleşcanu, avizat pentru un nou mandat de ministru al Afacerilor Externe, a spus în faţa membrilor comisiei că parteneriatul cu Statele Unite reprezintă în continuare o prioritate, şi că vrea să consolideze dimensiunea economică a politicii externe.

UPDATE 7  Ilan Laufer a fost avizat favorabil în funcţia de ministru pentru mediul de afaceri.

Printre obiective lui, Legea lobby-ului, cea a prevenirii şi o lege a parteneriatului public-privat.

"Îmi doresc să fiu un ministru foarte-foarte apropiat de aemnii de afaceri şi de mediul de afaceri din România şi îmi doresc să devin un sprijin real pentru ei", a spus Ilan Laufer.

UPDATE 6 Adrian Ţuţuianu, propus pentru funcţia de ministrul al Apărării Naţionale, a primit aviz favorabil ‎din partea comisiilor de specialitate din Parlament, cu 22 de voturi pentru şi 10 împotrivă.

Şi Răzvan Cuc a primit aviz favorabil (32 de voturi pentru și 12 împotrivă) în comisiile de specialitate pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Ministrul desemnat a anunțat că au fost lansate și sunt în pregătire proiecte de infrastructură de transport în valoare de 15 miliarde de lei, drumurile de mare viteză care urmează să fie contractate având o lungime totală de aproximativ 600 de kilometri .

UPDATE 5 Ministrul propus pentru Turism, Mircea Dobre, a obtinut  36 de voturi pentru ,  10 voturi împotrivă şi nici o abţinere în cadrul comisiilor de specialitate.

El a subliniat  că, după ce se va reglementa din punct de vedere legislativ ce înseamnă un ataşat în turism, se vor da concursuri pentru birourile de promovare externă a Romaniei, iar angajaţii  vor avea statut de diplomaţi.

UPDATE 4 Comisiile  de specialitate au dat aviz favorabil  şi  ministrului desemnat  pentru IMM-uri şi mediul de afaceri, Ilan Laufer.

El a arătat la audieri că are printre priorităţi continuarea programului "Startup nation", Legea prevenirii, cea a parteneriatului public privat, dar şi cea a lobyyului.

UPDATE 3 Carmen Daniela Dan, propusă pentru ocuparea functiei de ministrul al Afacerilor Interne, a primit aviz favorabil ‎din partea comisiilor de specialitate din Parlament, cu 23 de voturi pentru şi 10 împotrivă.

UPDATE 2 Comisiile pentru afaceri europene au avizat pozitiv candidatura fostului europarlamentar Victor Negrescu la funcţia de ministru delegat pentru afaceri europene.

Victor Negrescu a arătat că îşi doreşte o colaborare cât mai eficientă cu Parlamentul României şi îşi propune să îmbunătăţească imaginea ţării noastre, în contextul preluării preşedinţiei rotative a Consiliului Europei în 2019, informează redactorul RRA, Alexandra Cristea.

UPDATE 1 Ministrul Energiei, Toma Petcu, a primit votul comisiei pentru a prelua al doilea mandat în acest portofoliu.

Prioritățile sale vizeazează continuarea programului început în ianuarie, program care se referă la consolidarea poziției companiilor de stat în piața de energie națională și regională.

Unul din obiective vizează domeniul energiei nucleare, domeniu în care ministrul susține menținerea unui ciclu integrat. Aceasta presupune menținerea Companiei Uraniului pentru resursă, avansarea negocierilor pentru reactoarele 3 și 4, precum și găsirea unei soluții pentru gestionarea problemei pe partea de apă grea.

UPDATE Mihai Fifor a primit avizul pentru Ministerul Economiei, iar Rovana Plumb pentru portofoliul fondurilor europene.

Mihai Fifor a primit 37 de voturi pentru şi 17 împotrivă
 
Rovana Plumb a obţinut 15 voturi pentru şi 8 împotrivă. Ea a declarat că, din discuţiile purtate cu Autoritatea de Audit, se previzionează o acreditare pentru patru programe până la începutul lui august, respectiv Infrastructura Mare, Capital Uman, Competitivitate, si POR, informează redactorul RRA, Florentina Varga.
 
Până în prezent, Ministerul Fondurilor Europene a plătit catre beneficiari suma de 357 de milioane de euro, a declarat dupa audieri ministrul delegat Rovana Plumb.
 
Cei 27 de candidaţi propuşi pentru un portofoliu în viitorul Guvern vor avea fiecare la dispoziţie 30 de minute pentru a-şi prezenta obiectivele şi a răspunde întrebărilor.

Majoritatea dintre aceştia revin, la mai puţin de 6 luni, la audieri, în faţa Comisiilor de specialitate, pentru că au făcut parte şi din echipa lui Sorin Grindeanu, între alţii, vorbim aici despre Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Florian Bodog, Olguţa Vasilescu sau Răzvan Cuc.

VEZI aici cine sunt miniştrii cabinetului Tudose

Chiar dacă, pentru unii, evaluarea făcută în PSD nu a fost una favorabilă, liderul partidului, Liviu Dragnea, a explicat că blocajele din circuitul de implementare a măsurilor nu au fost din vina miniştrilor, informează redactorul RRA, Angela Matei.

Perspectivele politice, pe fundalul învestirii noului guvern, sunt temă de dezbatere la Radio România Actualităţi, în emisiunea "Probleme la Zi", după "Radiojurnalul" orei 13:00.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste