Preşedintele Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Combaterea terorismului, protecţia mediului şi politica privind migraţia se află pe agenda summitului de la Bruxelles, care se desfăşoară astăzi şi mâine.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, timp de două zile, la Consiliul European, care începe astăzi la Bruxelles.

Dincolo de temele propriu-zise de discuţii, este de aşteptat ca şeful statului român să informeze liderii europeni despre rezultatele vizitei sale în SUA.

La începutul acestei săptămâni, după întâlnirea pe care a avut-o cu liderul român, cancelarul german, Angela Merkel, a vorbit despre temele care vor fi abordate la summitul de astăzi şi mâine. 

"Vom discuta şi cu acest prilej despre extinderea pieţei digitale. Vor fi abordate subiecte la care România şi Germania au poziţii comune, cum ar fi combaterea terorismului, protecţia mediului şi chestiunea politicii privind migraţia. Aici este vorba despre înregistrarea unor progrese la protejarea frontierelor externe, lucru care s-a îmbunătăţit de altfel, şi, totodată, în ceea ce priveşte sabilitatea în ţările de provenienţă şi aici Libia reprezintă un subiect important", a spus Angela Merkel. 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste