Raport favorabil privind Ziua Maghiarilor din România în comisiile din Senat

Comisiile de specialitate din Senat au dat un raport favorabil proiectului de lege al UDMR prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România.

Potrivit proiectului, angajatorii pot acorda, la cerere, o zi liberă persoanelor aparţinând comunităţii maghiare, pentru participarea la manifestările dedicate comemorării zilei de 15 martie.

Tot astăzi, deputaţii din comisiile juridică, pentru drepturile omului şi pentru administraţie au amânat discuţia pe marginea proiectului de lege iniţiat de UDMR care prevede scăderea pragului de la 20% la 10% în cazul numărului de persoane aparţinând minorităţii naţionale dintr-o localitate necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne.

PNL a criticat convocarea în regim de urgenţă a celor 3 comisii, care urmau să discute proiectul UDMR.

Deputatul Cătălin Predoiu susţine că PSD şi ALDE au comis un abuz în încercarea de a negocia voturile UDMR pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

"România are cele mai înalte standarde din Europa privind respectul minorităţilor naţionale. Iar ceea ce face PSD astăzi nu este o ridicare a acestor standarde ci este pur şi simplu un torc, o înţelegere politică fără nici un felde bază care să ducă la consolidarea acestor relaţii. Este de asemenea o lipsă de respect pentru ce au votat românii în iarna trecută", a spus el.

Cele trei comisii din Camera Deputaţilor se vor întruni din nou mâine dimineaţă pentru dezbaterea proiectului de lege.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste