Moţiunea de cenzură anti-Grindeanu va fi citită la ora 16.30

Moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului Grindeanu urmează să fie citită peste câteva ore, în plenul Parlamentului, mai devreme cu o zi decât era programat.

Liderii PSD au anunţat că moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului Grindeanu va fi citită de la ora 16:30 în plenul Parlamentului.

De la ora 16.30, politicaromaneasca.ro va transmite LIVE VIDEO citirea moţiunii de cenzură

Potrivit informaţiilor oficiale de pe site-urile celor două Camere, la ora 14:00 au loc şedinţe ale Birourilor Permanente, separat la Senat şi Camera Deputaţilor, iar de la ora 16:00 este programată o şedinţă comună a Birourilor Permanente ale celor două Camere.

Organizaţiile PSD din ţară au votat ieri o declaraţie comună prin care condamnă categoric ceea ce consideră tentativa ilegală şi neconstituţională a celor doi foşti membri ai partidului, Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului.

Fac excepţie două filiale - Timiş, unde este preşedinte Sorin Grindeanu şi cea din Caraş-Severin, care nu s-a întrunit încă.

Pe de altă parte, tot ieri, premierul Sorin Grindeanu s-a aflat la sediul PSD din Timişoara, unde s-au strâns sute de susţinători ai acestuia.

Şeful executivului a cerut din nou demisia liderului PSD, Liviu Dragnea şi organizarea de urgenţă a unui congres al partidului.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, este nevoie de 233 de voturi pentru, iar PSD şi ALDE au, potrivit calculelor matematice, 247 de voturi.

Potrivit regulamentului comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură se prezintă Birourilor Permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţă comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii, iar dezbaterea documentului are loc la trei zile de la data citirii.

Este foarte probabil ca în această după amiază, în sala de plen să se afle doar parlamentari PSD şi ALDE, întrucât PNL şi USR au anunţat clar că nu vor participa la citirea moţiunii, iar preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara că nu vrea să arbitreze conflicte din PSD sau din alt partid. 

Premierul Sorin Grindeanu se află la Palatul Victoria de aproximativ două ore şi, după cum transmite reporterul nostru Petruţa Obrejan, la sediul guvernului sunt şi o parte dintre consilierii săi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste