Primăria Craiovei, câştigată de PSD. PNL câştigă primăria Târgu-Jiu

Puţin peste 33 % din numărul total de votanţi s-au prezentat duminică la alegerile locale parţiale organizate în 49 de localităţi din ţară.

Este vorba despre satele sau oraşele care au rămas fără edil după ce aceştia au fost aleşi în parlament, au fost condamnaţi definitiv sau sunt incompatibili.

Singurul judeţ cu peste 80 % dintre alegători prezenţi a fost Sălajul, în timp ce în Caraş-Severin, Alba, Tulcea şi Sibiu prezenţa a fost de peste 70 %.

În judeţul Harghita nu s-a atins procentajul de 15 % pentru cei veniţi la vot.

Până în acest moment, Autoritatea Electorală Permanentă nu a anunţat câştigătorii scrutinului.

Valentin Vieru a obţinut cel mai mare număr de voturi în alegerile pentru primăria Moineşti, judeţul Bacău, la alegerile locale parţiale, potrivit numărătorii paralele organizate de ALDE, formaţiunea sa.

Acesta ar urma să ocupe locul lăsat liber de colegul său de partid, actualul ministru pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, după cum a transmis corespondentul RRA.

O altă numărătoare paralelă a fost făcută de PSD Dolj.

La Primăria Craiovei, câştigător ar fi candidatul social-democrat Mihai Genoiu, cu un procent de aproape 43 la sută.

Potrivit unei alte numărători paralele a PSD, candidaţii formaţiunii din Olt ar fi câştigat funcţiile de primar în comunele Osica de Sus şi Sprâncenata.

PNL ar fi câştigat în schimb alegerile din comuna Lăpuşnicu Mare, din Caraş-Severin, prin candidatul Mihaela Drăgilă, potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală.

Primăria Târgu-Jiu a fost câştigată tot de liberali, prin Marcel Romanescu, potrivit Biroului Judeţean Gorj.

La Vâlcea, candidatul PSD pentru funcţia de primar al comunei Bujoreni a obţinut cele mai multe voturi, potrivit locţiitorului preşedintelui Circumscripţiei Electorale locale.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste