Dan Andronic: Toţi erau vizaţi de o victorie a lui Mircea Geoană

Comisia parlamentară de anchetă a început, astăzi, seria audierilor cu privire la modul de desfăşurare a alegerilor din 2009 şi posibila viciere a rezultatului acestora.

Primii invitaţi au fost jurnalistul Dan Andronic şi vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ. 

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, acasă la Gabriel Oprea, unde a fost invitat în seara celui de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial, i-a întâlnit şi pe Laura Codruţa Kovesi, pe George Maior şi pe Florian Coldea.

Dan Andronic a subliniat că prezenţa acestor persoane i-a sugerat că asisita la şedinţa unei celule de criză.

 "Toţi erau vizaţi de o victorie a lui Mircea Geoană. Eu personal fusesem ameninţat de un lider al PSD-ului cu puşcăria dacă câştigă Traian Băsescu, în calitate de consultant", a spus el.

Gabriel Oprea primise, şi el, ameninţări de la gruparea Vanghelie - Cătălin Voicu. Lui Florian Coldea, în timp ce se afla într-o misiune, i s-a transmis că va ajunge ambasador în Sudan.

Doamna Kovesi fusese anunţată de Mircea Geoană, cu trei zile înainte de alegeri, că va fi schimbată."

În faţa membrilor comisiei de anchetă s-a prezentat şi vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ, care a subliniat că în 2009 nu se putea verifica, din punct de vedere tehnic, un eventual vot multiplu.

Preşedintele comisiei, social-democratul Mihai Fifor, a precizat că audierile vor continua şi că este posibilă chiar prelungirea termenului de 60 de zile dat acestei comisii de anchetă.

Mâine sunt aşteptaţi la audieri Mircea Geoană, candidat în 2009 la alegerile prezidenţiale, şi şeful de campanie al PSD din acel an, Viorel Hrebenciuc.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Mai 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste