Ministrul Sănătății: Mai multe spitale vor primi echipamente de radioterapie

Institutul Oncologic Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Spitalul de Urgenţă Elias, Spitalul de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Constanţa şi Spitalul de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi, vor primi echipamente de Radioterapie.

Mai multe spitale din Bucureşti şi din ţară vor primi, în acest an, echipamente de radioterapie, printr-o finanţare de la Banca Mondială.

De asemenea, zeci de unităţi medicale vor fi dotate cu echipamente specifice unităţilor de primiri urgenţe şi maşini de anestezie, a anunţat ministrul sănătăţii, Florian Bodog.

"Ieri s-a lansat licitaţia pentru achiziţionarea a cinci echipamente de radioterapie pentru Institutil Oncologic Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Constanţa şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi. Urmează încă şapte echipamente pe măsură ce primim rapoartele de la Agenţia Europeană de la Viena", a spus Florian Bodog.

În ceea ce-i priveşte pe bolnavii cu forme avansate ale hepatitei C aceştia îşi vor primi tratamentele fără Interferon la care au dreptul în mod gratuit în următoarele două săptămâni, a mai spus ministrul Florian Bodog.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Aprilie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste