Grindeanu: România va continua să ajute R.Moldova cu condiția să continue reformele

România va susţine în continuare consolidarea instituţiilor democratice în R.Moldova şi consideră că doar drumul spre Uniunea Europeană poate aduce prosperitate cetăţenilor din ţara vecină.

România va continua să ajute Republica Moldova, însă insistă ca autorităţile de la Chişinău să continue reformele.

Acest mesaj a transmis premierul Sorin Grindeanu omologului său moldovean, Pavel Filip, cu prilejul şedinţei comune a Guvernelor celor două ţări, care a avut loc astăzi, la Piatra Neamţ.

Premierul Sorin Grindeanu a reafirmat, după şedinţa comună, că ţara noastră va susţine în continuare consolidarea instituţiilor democratice în Republica Moldova şi consideră că doar drumul spre Uniunea Europeană poate aduce prosperitate cetăţenilor din ţara vecină.

Sorin Grindeanu a mai spus că România doreşte să investească mai mult în Republica Moldova.

"Dorim consolidarea prezenţei investiţionale româneşti în Republica Moldova. ne dorim să fim parte a eventualelor procese de privatizare care vor avea loc în perioada următoare în Republica Moldova, sigur, respectând toate procedurile transparente pe care dumneavoastră le veţi avea", a spus Sorin Grindeanu.

Premierul de la Chişinău, Pavel Filip, a reafirmat că proiectul de ară al Republicii Moldova este acela de a deveni membră a Uniunii Europene, alături de România. Pavel Filip a mulţumit ţării noastre pentru acordul de împrumut rambursabil.

"Foarte important pentru noi şi am apreciat şi aducem mulţumiri încă o dată referitor la împrumutul de 150 de milioane de euro, primele două tranşe pe care Republica Moldova le-a primit. Acest împrumut a venit, poate, în momentele cele mai grele pentru Republica Moldova", a susținut Pavel Filip.

Guvernul României va dona 96 de microbuze destinate transportului elevilor din mediul rural din Republica Moldova.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste