Sindicatele poliţiştilor vor picheta Ministerul Muncii. Se reiau negocierile

Sindicatele solicită majorarea salariilor și dublarea plății pentru munca prestată în zilele libere.

UPDATE ora 13.00  Zeci de angajaţi din Poliţie protestează, la această oră, în faţa Ministerului Muncii, nemulţumiţi în special de nivelul salariilor.

O delegaţie a lor a intrat în urmă cu aproape o oră la negocieri cu reprezentanţi ai ministerului.

Ei cer majorarea salariilor şi eliminarea inechităţilor băneşti din sistemul de ordine publică.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, spune că în prezent aproape 65 la sută din efectivele Ministerului de Interne sunt plătite cu salariul minim brut pe economie. 

"Sperăm câteva revendicări de fond, pe care le-am înaintat săptămâna aceasta, să fie rezolvate. Vă dau un exemplu: pentru sâmbătă, duminică, sărbătoare legală lucrată, nu durata normală a programului de lucru, Ministerul Sănătăţii aplică un spor de 100%, la noi 75%, de parcă ziua ar fi mai scurtă. Sau instituţia permanenţei - şi la Sănătate, medicul poate să rămână la domiciliu, numai dacă sunt situaţii deosebite să vină la serviciu, acolo primesc 40%, la noi nu primesc nimic. Ori nu poţi să lucrezi aşa. Chiar îşi bat joc de noi şi nu mai acceptăm lucrul ăsta. O să ajungem în situaţia în care o să închidem sediile şi o să plecăm acasă", a spus el. 

Reporterul RRA, Daniela Mănuţă, informează că protestul de astăzi al poliţiştilor este programat să se încheie la ora 14:00, dar se anunţă altele în perioada următoare.

Salariaţii îşi vor păstra drepturile esenţiale, precum sporurile, plata orelor festive, acordarea bonurilor de masă şi a ajutoarelor sociale.

Amintim că sindicate ale poliţiştilor pichetează astăzi şi mâine Ministerul Muncii, iar sâmbătă, de Ziua Poliţiei Române, vor organiza un miting în faţa Ministerului de Interne, urmat de un marş spre Guvern.

Ei cer, în principal, majorarea salariilor cu 20% şi dublarea plăţii pentru munca prestată în zilele libere - precizează reporterul RRA,  Daniela Mănuţă.

Cele mai recente proteste ale polițiștilor au avut loc în 16 martie, când peste 1.000 de agenţi de poliţie s-au adunat în faţa sediului Ministerului de Interne, pentru a atrage atenţia că sunt plătiţi necorespunzător.

După mai multe de ore de proteste, reprezentanţii poliţiştilor au fost primiţi de ministrul Carmen Dan pentru discuţii despre majorarea sporurilor şi modificarea programului de lucru.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste