Ordonanța privind migrația aleșilor, respinsă în comisie

În urma sesizării la Curtea Constituţională, ordonanţa de urgenţă a fost declarată neconstutuţională la începutul anului 2015.

Senatorii din comisia de constituţionalitate au adoptat astăzi legea pentru respingerea ordonanţei de urgenţă 55 din 2014 cu privire la migraţia aleşilor, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.

Documentul a fost adoptat în forma Camerei Deputaţilor şi arată că sunt păstrate toate efectele juridice, politice şi de orice natură ale actului normativ.

În timpul dezbaterilor senatorii au  arătat că această ordonanţă este un capitol închis, care avea în vedere mandatul aleşilor locali în perioada 2012-2016 şi prevedea că timp de 45 de zile aleşii locali puteau schimba partidul pe lista cărora fuseseră aleşi, fără a-şi pierde mandatul.

În urma sesizării la Curtea Constituţională, ordonanţa  de urgenţă a fost declarată neconstutuţională la începutul anului 2015.

Proiectul de lege va intra în dezbaterea pleului Senatului, care este for decizional în acest caz transmite redactorul nostru Alina Stănuţă


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste