Toţi bugetarii vor beneficia de normă de hrană şi de un voucher de vacanţă

Ministrul Muncii promite că toţi bugetarii vor beneficia de normă de hrană şi de un voucher de vacanţă, dar susţine că măririle de salarii pe care le vor primi în următorii patru ani angajaţii din sistemul bugetar nu vor depăşi 32 de miliarde de lei.

Lia Olguţa Vasilescu a continuat astăzi discuţiile cu reprezentanţii sindicatelor, fiind rândul celor din Învăţământ să spună cum îşi doresc să arate viitoarea lege a salarizării."

Conform ministrului muncii, creşterile salariale din Educaţie vor fi făcute eşalonat, spune reporterul RRA Alice Georgescu, astfel încât până în anul 2021, majoritatea profesorilor vor avea salariile mai mari cu peste 50%.

Salariile debutanţilor din sistemul preuniversitar vor fi dublul salariului minim pe economie, ajugând până la 3.500 de lei brut pe lună.

Marius Nistor, liderul Federaţiei Sindicale "Spiru Haret":

  "Vor fi funcţii didactice, didactice auxiliar şi nedidactice care vor beneficia de creşteri mai mari, alţii de creşteri mai mici, dar media va fi pe undeva pe la 56%.

Este clar că vom discuta de un fond de premiere de 5%, care va fi pus la dispoziţia unităţilor de învăţământ, unde, pe baza unor criterii foarte clare, stabilite cu partenerii sociali, cu Ministerul Educaţiei, cu inspectoratele şcolare, fondul acela să fie distribuit pentru colegii care muncesc mai mult şi mai bine."

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că bugetarii vor avea în sporuri două norme de hrană şi vouchere de vacanţă.

"Absolut toată lumea va avea o distribuţie corectă a sporurilor. Nu se mai întâmplă ca până acum, când unii, doar pentru că erau şefi, luau nişte sporuri foarte mari faţă de restul angajaţilor", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Fiind obligatoriu ca fiecare bugetar să aibă normă de hrană şi să aibă acest voucher de vacanţă, atunci în nivelul sporurilor  trebuie să fie prinse pentru toată lumea."

Mâine sunt aşteptaţi la minister pentru negocieri şi propuneri pe legea salarizării unitare sindicaliştii care reprezintă sectorul cultural.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste