USR doreşte modificarea regulamentelor Camerei Seputaţilor şi Senatului

Uniunea Salvaţi România va depune, la Parlament, un set de măsuri pentru modificarea regulamentelor de organizare şi funcţionare a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Preşedintele formaţiunii, Nicuşor Dan, a declarat că aceste propuneri au în vedere transparentizarea activităţii legislativului şi transformarea lui într-un for deschis pentru cetăţeni.

Una dintre măsuri este transmiterea, în timp real, a şedinţelor comisiilor de specialitate.

"Singura modalitate de a recâştiga încrederea cetăţenilor este să le spunem în mod deschis ce facem, să facem activitatea transparentă. Există mai multe probleme. Ele vizează în special activitatea din comisii, pentru că după cum bine ştiţi principala activitate a parlamentului este în comisii, iar plenul doar validează ce se întâmplă. O problemă ţine de procesul legislativ; niciodată sau de foarte puţine ori amendamentele sunt cunoscute înainte de a fi cu adevărat dezbătute în şedinţe şi aflăm de ele după ce dezbaterea s-a încheiat. Este o problemă de transparenţă în ceea ce priveşte înregistrarea şedinţelor, stenografierea lor, prezenţa parlamentarilor şi modul în care ei au votat", a susținut liderul USR.

Nicuşor Dan a mai spus că, la nivelul Primăriei sectorului 1, USR a reuşit deja să promoveze o hotărâre prin care activitatea acestei instituţii să devină publică, a informat redactorul RRA, Alina Bordeiaşu.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste