Dragnea: Bugetul pe 2017 este sustenabil

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că bugetul este echilibrat şi că PSD a prevăzut în programul de guvernare ca deficitul bugetar să nu depăşească 3% din PIB.

Bugetul pe 2017 este sustenabil şi trebuie să intre în vigoare fără întârziere, a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Astăzi, şeful statului, Klaus Iohannis, a anunţat că va continua analiza pe marginea bugetului de stat şi a asigurărilor sociale, după ce i-a chemat la discuţii pe această temă pe premier şi pe ministrul de finanţe.

Liviu Dragnea spune că bugetul este echilibrat şi că PSD a prevăzut în programul de guvernare ca deficitul bugetar să nu depăşească 3% din PIB, maximum permis de pactul fiscal de la nivelul Uniunii Europene.

"E dreptul preşedintelui să analizeze, însă tot se găsesc motive să se întârzie publicarea bugetului. Aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, au mai avut o discuţie în CSAT despre bugetul unor instituţii şi s-a convenit că nu sunt probleme de funcţionare ale acelor instituţii. Bugetul a fost analizat în comisii, a fost adoptat de către Parlament. Eu cred în sustenabilitatea acestui buget. Am văzut şi preocupările preşedintelui, pentru că, nu-i aşa, e bine să te arăţi preocupat. În legătură cu creditele de angajament: acele credite de angajament apasă, într-adevăr, bugetul următorilor ani, dar în sensul stimulării investiţiilor", a spus Liviu Dragnea.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Februarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste