Proteste fără precedent în ultimii 25 de ani în Bucureşti şi în ţară

Proteste fără precedent în ultimii 25 de ani au avut loc în zeci de oraşe din ţară faţă de decizia guvernului Grindeanu de a modifica Codurile Penale prin ordonaţe de urgenţă.

În Bucureşti, Piaţa Victoriei a fost neîncăpătoare pentru zecile de mii de oameni care au venit să-şi strige revolta.  

"Este insuportabil ceea ce se întâmplă şi încercam să îi explic fiicei mele, în mare, cât poate ea înţelege, ce se întâmplă".

"Mi-e ciudă că trăim în ţara asta, în condiţiile astea".  

"Protestez pentru tot ce au făcut în ultimele zile cei din guvern şi pentru modul în care au procedat, adică pentru faptul că au venit la miezul nopţii, au votat legea la 22:00, când ştiau că lumea e deja acasă şi e frig afară, după care au publicat-o într-un timp record în istoria României în Monitorul Oficial. Oricum ar fi, trebuie să se întâmple ceva", au spus manifestanţii. 

Spre final au avut loc însă şi incidente provocate de grupuri infiltrate la manifestaţia paşnică.

Au aruncat cu petarde şi fumigene în jandarmi şi au dat foc unui panou publicitar, în timp ce protestatarii încercau să se delimiteze de aceste violenţe.

20 de persoane, reţinute

20 de persoane au fost reţinute şi patru oameni au ajuns la spital. Jandarmeria urmează să facă astăzi un raport complet asupra incidentelor.

Până acum, premierul Sorin Grindeanu nu a răspuns la solicitarea protestatarilor de a retrage ordonanţa de urgenţă. 

El a scris pe Facebook că respectă dreptul românilor de a protesta, însă regretă faptul că anumite grupări au recurs la violenţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Februarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste