Guvernul urmează să adopte bugetul. Ședința, amânată mai multe ore

Ședința de guvern în care urmează să se adopte bugetul de stat este amânată de mai multe ore.

Guvernul urmează să adopte astăzi bugetul de stat pentru anul în curs, însă şedinţa în care va fi adoptat documentul nu a început nici la ora 16.00, după ce a fost o dată amânată, de la ora 13.00 la 14.00.

Membrii Executivului au făcut mai multe modificări la buget, faţă de proiectul prezentat la începutul acestei săptămâni.

Se remarcă o creştere a bugetelor alocate Educaţiei şi Sănătăţii, dar şi o scădere a fondurilor bugetare pentru Ministerele Muncii, Dezvoltării şi Finanţelor.

Bugetul Ministerul Apărării va ajunge la nivelul de 2 la sută din PIB, însă Administraţia Prezidenţială şi Serviciul Român de Informaţii vor avea la dispoziţie anul acesta bugete mai mici decât anul trecut.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis ieri o scrisoare premierului Sorin Grindeanu în care acuza diminuarea bugetelor institutiilor cu atributii pe siguranta nationala, dar şi faptul că MApN nu are alocat un buget de 2% din PIB, asa cum s-a angajat România.

Preşedintele a lăsat să se înţeleagă că bugetele instituţiilor din sfera securităţii naţionale ar putea să nu fie avizate în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Ianuarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste