Parteneriatul Strategic România-SUA "va fi dezvoltat în timpul preşedinţiei lui Trump"

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a spus pentru Radio România Actualităţi, că în perioada următoare se aşteaptă ca relaţia dintre România şi SUA să cunoască o etapă de înflorire şi dezvoltare.

Parteneriatul Strategic al României cu Statele Unite va fi dezvoltat în timpul preşedinţiei lui Donald Trump, a declarat ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, într-un interviu acordat redactorului Radio România Actualităţi Carmen Gavrilă. 

Teodor Meleşcanu: Ne aşteptăm ca relaţia noastră să cunoască, în perioada următoare, o etapă de înflorire şi dezvoltare, având în vedere că Parteneriatul Strategic este pentru noi o prioritate de politică externă.  

Reporter: Preşedintele Trump a reproşat, în repetate rânduri, europenilor că nu îşi îndeplinesc partea lor de angajamente, în cadrul NATO, în ce priveşte procentul din PIB pentru apărare. 

Teodor Meleşcanu: Guvernul Grindeanu, în proiectul de buget pe care îl va trimite parlamentului, a pus deja foarte clar problema 2% pentru Ministerul Apărării. Deci, din acest pucnt de vedere, ne-am îndeplinit obligaţiile pe care ni le-am asumat. 

Reporter: Avem motive să ne temem de o colaborare, de un dialog mai bun între SUA şi Rusia, în timpul preşedinţiei Trump? 

Teodor Meleşcanu: Cel puţin din declaraţiile pe care le-a făcut candidatul Trump, şi acum preşedintele SUA Trump, există referiri la faptul că se doreşte o relaţie mai bună cu Federaţia Rusă de către Statele Unite ale Americii. Pentru noi, SUA este partenerul strategic la României şi, în consecinţă, vom sprijini eforturile SUA de a identifica, prin dialog, soluţii negociate care să fie viabile şi durabile la toate dosarele urgente de pe agenda internaţională.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Ianuarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste