Iohannis: Parteneriatul Strategic româno-american va continua să se dezvolte

Șeful statului afirmă că Parteneriatul Strategic româno-american va continua să se dezvolte, după instalarea la Casa Albă a noului preşedinte Donald Trump.

Aprofundarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii şi contribuţia la consolidarea Uniunii Europene şi a NATO sunt priorităţile politicii exerne a României şi în 2017.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, astăzi, în faţa şefilor misiunilor diplomatice, acreditaţi la Bucureşti, că pilonii fundamentali rămân aceiaşi.

Șeful statului a mai spus că Parteneriatul Strategic româno-american va continua să se dezvolte, după instalarea la Casa Albă a noului preşedinte Donald Trump.

În privinţa strategiilor politico-militare şi de securitate, ţara noastră şi SUA vor continua să coopereze pentru combaterea terorismului, a dat el asigurări.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis şi-a reluat angajamentul referitor la creşterea cheltuielilor pentru apărare, pe plan intern.

"Astfel, înțelegem să ne asumăm partea noastră de răspundere pentru asigurarea securității internaționale în cadrul NATO, dar nu numai. În egală măsură, trebuie să lucrăm împreună cu SUA pentru dezvoltarea dimensiunii economice a parteneriatului, inclusiv în privința investițiilor, dar și a cercetării, inovării educației, nu în ultimul rând, în privința eliminării vizelor",  a spus Iohannis.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Ianuarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste