Discuţii la Cotroceni preşedinte-premier pe tema bugetului de stat

Proiectul bugetului de stat pe acest an va fi principala temă a discuţiilor de astăzi de la Palatul Cotroceni între preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu.

La întâlnire participă şi ministrul finanţelor, Viorel Ştefan, care spune că bugetul va fi unul sustenabil. Ieri, şeful guvernului a discutat succesiv cu mai mulţi membri ai cabinetului său.

Premierul, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit ieri cu cinci dintre membrii cabinetului său şi anume cu miniştrii agriculturii, mediului de afaceri, turismului, sănătăţii şi economiei.

Ei au discutat preţ de mai multe ore, la Palatul Victoria, despre evaluările acestor ministere, dar şi modul în care măsurile cuprinse în programul de guvernare vor putea fi aplicate în perioada următoare.

Prioritatea zero rămâne construcţia bugetului pe acest an.

De altfel, acesta va fi şi subiectul care va fi discutat astăzi, începand cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, de premierul Sorin Grindeanu şi şeful statului, Klaus Iohannis.

La această întâlnire va fi prezent şi ministrul finanţelor publice, Viorel Ştefan.

Acesta spunea ieri că îi vor prezenta preşedintelui un concept privind proiecţia bugetară ce va fi una sustenabilă şi se va încadra în deficitul de 2%.

Ea va ţine cont, totodată, de indicatorii macroeconomici.

"La Cotroceni mergem cu un concept în legătură cu proiecţia bugetară. Proiectul de buget, lucrăm intens la acest proiect şi va fi prezentat în Parlament, sperăm în cursul acestei luni", afirma el.

Viorel Ştefan spunea că astăzi vor prezenta un nou concept de buget pe proiecte şi programe.

"Trebuie să venim cu un nou concept de proiectare a bugetului, şi aici avem în vedere un demers care a început de acum 20 de ani şi bate pasul pe loc, acela al proiecţiei bugetare pe proiecte şi programe",a mai explicat Viorel Ştefan.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Ianuarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste