Dosarul Liei Olguţa Vasilescu, trimis a doua oară la DNA

Dosarul în care primarul din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de corupţie a trimis pentru a doua oară la DNA. Decizia nu este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a decis să trimită pentru a doua oară la DNA dosarul în care primarul din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de corupţie.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Iniţial, în septembrie, Tribunalul Bucureşti a constatat că mai multe probe strânse de anchetatori sunt nule, respectiv declaraţiile date de trei martori în faţa ofiţerilor de poliţie judiciară, deoarece aceştia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum şi o declaraţie dată de denunţătorul din acest caz.

Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguţei Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Ulterior, DNA a făcut contestaţie, admisă de Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a decis rejudecarea de către Tribunalul Bucureşti a cererilor şi excepţiilor ridicate de primarul Craiovei şi ceilalţi inculpaţi.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie fiind acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Decembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste