"Săptămâna Anticorupţie la frontiere", în 14 puncte vamale

"Săptămâna Anticorupţie la frontiere" începe astăzi la cele 14 puncte vamale ale României cu Ucraina şi Republica Moldova.

"Pe aici, corupţia nu trece!" este deviza programului iniţiat de Direcţia Generală Anticorupţie, prin intermediul căruia se urmăreşte pe cât posibil eliminarea riscurilor de această natură.

La Bucureşti, campania a fost lansată la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" de la Otopeni.  :

"Puteţi să sunaţi la acest număr pentru România sau pentru Republica Moldova, în cazul în care sunteţi cetăţean al Republicii Moldova".

"Unul dintre exemplele noastre ar fi luarea de mită". 

Voluntarii unei şcoli din Ilfov şi poliţiştii de frontieră au împărţit astăzi pliante editate în limbile română, engleză şi ucraineană pasagerilor care au trecut prin Aeroportul Otopeni cu scopul de a informa despre cât este de important să sesizeze faptele de corupţie şi să nu devină părtaşi la acestea.

"Trebuie să fie înţeles că fapte de corupţie nu sunt săvârşite numai datorită funcţionarului care manifestă un comportament lipsit de integritate, ci şi datorită participantului la trafic, care pentru problemele pe care le are la un moment dat, alege să mituiască funcţionrul public pentru a putea să-şi rezolve problemele pe care le are", a spus directorul adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie, comisarul-şef Octavian Melintescu.

Campania trilaterală România-Moldova-Ucraina are scopul de a reduce corupţia la frontierele comune. Dacă vă sunt solicitate bunuri sau sume de bani de către un funcţionar public din România, sesizaţi fapta la Direcţia Generală Anticorupţie la numărul de telefon 0800806806.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Decembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste