Fondurile pentru programul "Prima casă" vor creşte

Guvernul intenţionează să majoreze de câteva ori fondurile pentru programul "Prima casă".

Majorarea este inclusă în Strategia Naţionale a Locuirii a menționat vicepremierul Vasile Dâncu, la o dezbatere publică.

El a mai anunţat că, în schimb, nu vor mai fi vândute apartamentele şi casele ANL, pentru că fondul de locuinţe public trebuie să crească semnificativ de la cele două procente, cât este în prezent.

Vasile Dîncu a mai precizat că măsura nu se va aplica imediat.  

"În niciun caz nu este o chestiune care să-i ducă în alertă pe tinerii care în acest moment au făcut economii sau şi-au planificat viaţa în aşa fel încât să-şi continue locuirea într-o locuinţă ANL. Pe de altă parte, locuinţele ANL nu sunt adaptate nici în acest moment pentru o familie cu copii mai mulţi, pentru o dezvoltare a familiei, iar pentru viitor în mod normal va trebui,  în funcţie de resursele pe care le vom avea, să creştem în următorii ani de câteva ori fondurile pentru "Prima casă", pentru că acestea pot constitui condiţii normale de locuire pentru o familie care se extinde, o familie cu mai mulţi copii", a spus Vasile Dîncu.

Strategia Naţională a Locuirii mai prevede ca statul să poată subvenţiona chiriile prin acordarea de vouchere pentru cei cu venituri mici. În acelaşi timp, guvernul vrea să le pună condiţii dezvoltatorilor, astfel încât 20% din locuinţele pe care aceştia le construiesc să aibă un preţ mai mic de 50.000 de euro.

Strategia a fost realizată pe baza analizelor Băncii Mondiale, care a recomandat susţinerea grupurilor vulnerabile de populaţie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Noiembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste