Lazăr Comănescu: Avem motive să fim siguri că americanii vor face alegerea corectă

La Bucureşti, s-a încheiat reuniunea miniştrilor de externe din statele Europei Centrale şi de Est, la care a participat şi secretarul general-adjunct al NATO, Rose Gottemoeller.

Lansat la iniţiativa României şi a Poloniei, forumul în acest format este o platformă pentru cooperare pe problemele specifice regiunii şi pe iniţiativele pe care statele participante vor să le promoveze în cadrul NATO.

Premiza pentru organizarea reuniunii este că statele din Europa Centrală şi de Est au interese comune de securitate, evident, în concordanţă cu principiile solidarităţii în cadru NATO. Ministrul polonez de externe, Witold Waszczykowski.

"Am creat acest instrument de consultare, de schimb de opinii şi de informaţii despre riscurile de securitate nu ca să divizăm NATO sau UE, de care aparţine, ci ca să creăm un grup care poate influenţa şi poate avertiza ambele organizaţii în legătură cu importanţa problemelor din partea noastră de Europă", a spus Witold Waszczykowski.

Ministrul polonez a declarat că la reuniune s-a discutat şi despre impactul alegerilor americane asupra viitorului securităţii în Europa.

"Avem motive să fim siguri că americanii vor face alegerea corectă, ca naţiune care, aşa cum a făcut de la bun început, va continua relaţia noastră transatlantică, pe care chiar dorim să o întărim. Nu există nici o alternativă la aceasta", a conchis Lazăr Comănescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Noiembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste