Ministerul de Interne evaluează pagubele produse de inundaţii

Ministerul de Interne a început să evalueze pagubele produse de inundatii şi urmează să finalizeze bilanţul pană mâine, astfel încât Guvernul să poată stabili nivelul ajutoarelor.

Guvernul va decide în şedinţa de miercuri nivelul ajutoarelor pe care le va acorda sinistraţilor din judeţul Galaţi.

Ministerul de Interne a început să evalueze pagubele produse de inundatii şi urmează să finalizeze bilanţul pană mâine, a anunţat ministrul de resort, Dragoş Tudorache.

El a mai spus că va discuta cu vicepremierul Vasile Dîncu pentru schimbarea legislaţiei, astfel încât să nu se mai poată construi în zonele inundabile. 

"Şi eu consider că e o problemă faptul că se emit în continuare autorizaţii de construire în zone inundabile, care nu doar că sunt inundabile, dar doar cu 2-3 ani în urmă a fost evident ce s-a întâmplat acolo, deci se ştie că există acest pericol. Şi, cu toate acestea, la nivelul primăriilor se permite, în continuare, construirea în acele zone. Voi sesiza colegii de guvern, pe domnul vicepremier Dîncu, şi vom vedea care sunt formulele cele mai adaptate pentru a lucra cu autorităţile locale şi a le sensibiliza în a-şi schimba modalitatea de acordare a acestor autorizaţii de construcţii", a spus Dragoş Tudorache.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste