Preşedintele a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Gabriel Oprea

Fostul ministru Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă, în legătură cu moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, solicitase sesizarea preşedintelui României pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină.

DNA îşi motivează cererea de faptul că, din anchetă au reieşit indicii rezonabile cu privire la participarea acestuia la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în perioada în care deţinea funcţia ministerială.

Solicitarea a fost transmisă în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale şi având în vedere încetarea, prin demisie, a mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, începând cu 1 octombrie.

Procurorii arată că, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma caruiă a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul.

Anchetatorii au constatat că Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul pe care demnitatea deţinuta i-l conferea şi cu încălcarea dispozitiilor legale, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier.

Oprea și-a depus demisia, pe 26 septembrie, din funcția de senator. Înainte de aceasta, pe 19 septembrie, colegii din Senat au votat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a fostului ministru pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste