Ministerul Sănătăţii vrea să oprească exodul medicilor în străinătate

Ministerul Sănătăţii are în lucru un proiect care vizează oprirea exodului medicilor în străinătate, precum şi reîntoarcerea celor care au plecat să lucreze în afara ţării.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au avut o primă întâlnire cu medici români care lucrează în Marea Britanie a avut loc deja.

Aceştia s-au arătat interesaţi de modalităţile cele mai eficiente prin care pot reveni în România, a declarat Loreta Păun, consilier de stat în Departamentul Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale. 

"Ministerul Sănătăţii lansează Strategia naţională de resurse umane în sănătate. În cadrul unui grup de lucru extrem de activ, de câteva săptămâni lucrăm împreună cu ministerul la stabilirea unui plan de acţiuni pentru a încerca să îi fidelizăm pe cei ce se pregătesc în România şi dacă se poate a-i aduce înapoi pe cei care lucrează în alte ţări. Pleacă medicii tineri, nespecializaţi, şi ne confruntăm cu un deficit de personal cu care managerii de spital s-au întâlnit în ultimii zece ani destul de pregnant", a spus Loreta Păun.

Loreta Păun a subliniat că România are cel mai mic număr de medici la mia de locuitori, deşi pregăteşte cei mai mulţi absolvenţi ai facultăţilor de medicină.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste