Iohannis: În dosarul Microsoft este importantă recuperarea prejudiciului

Președintele Iohannis afirmă că Justiţia a dovedit că poate prelucra şi finaliza un astfel de caz de corupţie şi că un punct important care rămâne de pus în practică este recuperarea prejudiciului.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi că este notabil faptul că dosarul Microsoft a fost clarificat în instanţă şi a precizat că acum în acest caz de corupţie importantă este recuperarea prejudiciului.

La finalul şedinţei Comisiei prezidenţiale privind Proiectul de ţară, şeful statului le-a mai spus jurnaliştilor că nu va desemna ca premier, după alegerile din luna decembrie, o persoană urmarită sau condamnată penal, indiferent de cine va fi propusă.  

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va trata cu maximă seriozitate desemnarea premierului după alegerile parlamentare, ţinând cont de prerogativele funcţiei de şef al statului.

El a spus că nu este adeptul jocurilor politice şi că va urmări ca noul premier să întrunească majoritate în Parlament şi să fie competent.

De asemenea, va ţine cont de criteriile de integritate.  

"În niciun caz, nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau condamnată penal sau are probleme de integritate de altă natură. Eu am spus demult: clasa politică trebuie să se reformeze, trebuie să ave politicieni curaţi şi acest criteriu va fi, evident, unul din criteriile, nu cele mai importante, va fi criteriul eliminatoriu", a spus Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte condamnările definitive în dosarul Microsoft, preşedintele Klaus Iohannis consideră că Justiţia a dovedit că poate prelucra şi finaliza una stfel de caz de corupţie şi că un punct important care rămâne de pus în practică este recuperarea prejudiciului.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste