Dorin Cocoș,Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu și Pinalti, condamnați la închisoare în dosarul Microsoft

Toți cei patru inculpați în dosarul Microsoft au fost condamnați la pedepse cu închisoarea.

Verdict final în dosarul Microsoft. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au condamnat, astăzi, pe toţi cei patru inculpaţi din dosar la pedepse cu închisoarea, mai mari decât cele date de instanţa de fond, dar mai mici decât cele cerute de procurorii DNA.

Cele mai mici pedepse le-au primit oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru - doi ani şi patru luni cu executare.

Fostul ministru al comunicaţiilor Gabriel Sandu a fost condamnat la trei ani de detenţie, iar fostul primar de la Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan,  la şase ani de închisoare.

Sumele care vor fi confiscate de la inculpaţi sunt: 9 milioane de euro - de la Dorin Cocoş, 2,5 milioane de la Nicolae Dumitru, peste 2 milioane de la Gabriel Sandu şi aproape 4 milioane de euro de la Gheorghe Ştefan.

Toţi cei patru inculpaţi şi-au recunoscut, astăzi, vinovăţia la instanţa supremă, iar ei au cerut instanţei achitarea sau condamnarea la pedepse cu suspendare, după ce şi-au recunoscut faptele sau au făcut denunţuri.

O mită de 60 de milioane de euro şi un prejudiciu adus statului de 27 de milioane de euro sunt acuzaţiile aduse de DNA grupului infracţional.

Potrivit DNA, contractul de închiriere de licenţe Microsoft, din aprilie 2004, ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat şi a permis plata unor comisioane către persoanele implicate.

În prima decizie în acest dosar, la instanţa supremă, în martie anul curent, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Gheorghe Şetafn au primit pedepse cu executare de 2 şi respectiv 3 ani, iar Dumitru Nicolae - o pedeapsă cu suspendare de un an şi şase luni.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste